Tvarohový dezert

Ingredience:
500g tvarohu ve vaničce, 1 zakysaná smetana, /200g/, 2 vanilkové cukry, cukr dle chuti,
1 želatinový ztužovač Dr.Őtker, 1 žluté želé Dr.Őtker /extra silné na 500 ml nebo 2x na
250ml /, 2 plechovky mandarinek, 1/2 balíčku piškotů
Postup:
Mandarinkové kompoty zcedíme a šťávu použijeme na přípravu žlutého želé. Srnčí hřbet
vyložíme potravinářskou fólií, na dno nalijeme asi 1/2 vychlazeného žlutého želé,
připraveného dle návodu. Do želé naskládáme kousky mandarinek a opatrně zalijeme
zbytkem. Dáme do chladu úplně ztuhnout. Když je želé úplně ztuhlé, začneme připravovat
tvarohovou hmotu, kterou musíme ihned použít. Smícháme tvaroh, smetanu, van. cukry a
podle chuti osladíme. Želtinový ztužovač rozšleháme ve 100 ml vlažné vody dle návodu a
smícháme s tvarohem a zbylými mandarinkami. Ihned nalijeme na ztuhlé želé, poklademe
piškoty a dáme přes noc ztuhnout. Zdobíme šlehačkou.

Tvarohovy-dezert0

Tvarohovy-dezert2

Tvarohovy-dezert1

Tvarohovy-dezert_2