Jahodové řezy

Jahodové řezy /na menší plech/

Ingredience:
těsto: 3 menší nebo 2 větší vejce /váženo ve skořápce asi 17dkg/, 3 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 dkg hladké mouky, 3 dkg kukuřičného škrobu, 1-2 lžíce mléka, 1 rovná lžička prášku do pečiva, čerstvé nebo kompotované ovoce dle chuti, želatina Dr. Oetkera na 250 ml
krém: 250 g tučného tvarohu ve vaničce, 1 smetana na šlehání, 2 vanilkové cukry, ztužovač šlehačky-tvaroh, smetanu a cukry začneme šlehat a za stálého šlehání přisypáváme ztužovač
Postup:
nejdříve ušleháme hustý sníh. Troubu začneme předehřívat na 180 °C. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, prášek do pečiva smícháme s moukou a s ostatními surovinami přidáme do žloutků. Nakonec lehce vmícháme sníh. Těsta je málo a proto ho dáme na menší plech nebo do kulaté pizza formy vyložené pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
Vychladnutý piškot natřeme lehce nějakou pikantní marmeládou nahoru rozetřeme krém, poklademe ovocem a polijeme želatinou připravenou dle návodu. Dáme do lednice vychladit.

Jahodove-rezy_3