• Čokoládovo-vanilkový dort

korpus:
4 vejce, 130 g cukru moučky, 4 lžíce horké vody, 130 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce kukuřičné škrobové moučky, 1 plnější lžička práčku do pečiva

postup:
Celá vejce šleháme alespoň 3 minuty s cukrem do pěny a postupně přidáváme horkou vodu. Potom lehce zašleháme mouku s moučkou a práškem do pečiva. Ihned nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy 24 cm a dáme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme asi 15-20 minut.  Vychladlý korpus 2x rozřízneme, promažeme meruňkovou marmeládou. První plát potřeme čokoládovým krémem, druhý vanilkovým krémem. Dotr dáme do lednice vychladnout. Povrch dortu zdobíme čokoládovým krémem a šlehačkou do které zašleháváme postupně ztužovač a 1 van. cukr. Zdobíme dle fantazie.

krém:
250 ml mléka , 3 plné lžíce polohrubé mouky a vrchovatá lžička vanilkového pudinku – uvařit kaši. Po odstavení přimícháme 1 van. cukr a 0,5cm plátek 100% tuku. Dáme vychladnout. Vyšleháme 200g másla s cukrem /1-2 vrchovaté lžíce/ a zašleháme po částech kaši. Do poloviny krému zašleháme rozpuštěnou čokoládu.
Cokoladovo-vanilkovy-dort