Perník

Ingredience:
2 hrnky /1 hrnek je 250ml/ hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 1/2 hrnku cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 2 vejce, 1 čokoládový pudink, 1 vanilkový cukr, 1 přášek do pečiva, 1 prášek do perníku, 3 rovné lžíce kakaa, 1 lžička skořice, 3 lžíce povidel nebo marmelády, 1 lžíce rumu, proprané rozinky, nasekané ořechy nebo mandle
Postup:
ve větší míse smícháme všechny sypké suroviny. V další misce rozšleháme všechny tekutiny tekuté včetně povidel, které vmícháme do sypkých surovin. Nakonec přidáme rozinky, ořechy, mandle, apod. Směs nalijeme na větší plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 35-40 minut. Jestli je perník upečený kontrolujeme párátkem. Vychladlý perník můžeme pomazat marmeládou, polít čokoládou nebo jenom pocukrovat. Je výborný!!!

Pernik_2