Borůvkový kováč
Ingredience:
160g polohrubé mouky, 70-100g Hery, 50g+50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 1 lžičku prášku do pečiva, borůvky
Postup:
mouku smícháme s 50g cukru a práškem do pečiva, přidáme 2 žloutky a 70g Hery. Zpracujeme těsto. Pokud by nešlo spojit, přidáme Heru. Necháme alespoň 1/2 hodinu odpočinout v lednici.
Formu o průměru 28cm vyložíme pečícím papírem. Těsto zkusíme trochu rozválet /jde to hůře/ a potom rukama vytvarujeme do formy. Okraje trochu zvedneme, vidličkou propícháme, nasypeme borůvky /mohou být i mražené/, posypeme vanilkovým cukrem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme klasicky při 180°asi 15-20 minut.
Mezitím ušleháme tuhý sníh. Do bílků dáme špetku soli a za stáleho šlehání přisypáváme 50g cukru krupice.
Když už se nám zdá koláč skoro upečený potřeme ho sněhem, snížíme teplotu na 150°C a dopečeme asi 7 minut dokud není povrch sněhu krémový.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- • Jahodový dort
- • Moka dort
- • Jablečný řez s kokosem
- • Jogurtová buchta
- • Švestková s mákem
- • Cuketový perník
- • Křehké rohlíčky
- • Jablečné řezy
- • Jablkoň pudingový
- • Jablečný štrúdl
- • Kokosová roláda
- • Křehké jablečné řezy
- • Řez Mandarinka
- • Jablečný nepečený dort
- • Eskymo-řezy
- • Řezy za 10 minut
- • Koblížky
- • Dort Sluníčko
- • Tvarohový dezert
- • Ananasový dort
- • Čokoládový dort
- • BE-BE řezy
- • Tvarohový tunel
- • Lístkové řezy
- • Tvarohové řezy s jablky
- • Svěží piškot
- • Ovocná bublanina
- • Drobenková
- • Meruňkový piškot
- • Marmeládové mušličky
- • Dort TIRAMISU
- • Drobenková s hruškamin
- • Řezy Míša
- • Mrkvové řezy
- • BE-BE střecha
- • Sušenkový dort
- • Tvarohové čtverečky
- • Tvarohový mazanec
- • Medovník
- • BE-BE mandar. hřbet
- • Mraky
- • Perník
- • Krémeše
- • Jablečné koblížky
- • Věnečky
- • Jablečný perník
- • Švestková s tvarohem
- • Svatební koláčky
- • Borůvkový kováč
- • Jahodové řezy
- • BE-BE řezy nepečené
- • Ovesné sušenky
- • Narozeninový dort
- • Čokoládovo-vanilkový dort
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha