Krémeše

Ingredience:
těsto: 28 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru moučky, 1 lžička sody nebo prášku do pečiva,5 dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 1 lžíce tekutého medu, špetička soli
krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudingy, 25 dkg másla, 4 žloutky, 20 dkg cukru, 2 lžíce rumu, 2 šlehačky, 1 lžíce cukru moučka
Postup:
ze všech surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi půl hodiny v chladu odpočnout. Vyválíme dvě stejně velké placky a na pečícím papíře pečeme při 180 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
Krém: ve 1/4 l mléka rozmícháme pudingy a cukr. Do zbytku mléka přidáme žloutky a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme mléko s pudinkem a cukrem a uvaříme hustý puding. Do vlažného pudingu zašleháme změklé máslo. Nakonec dochutíme rumem. Krém nalijeme na placku, potřeme vyšlehanou šlehačkou s cukrem a přiklopíme druhou plackou. Necháme v ledničce přes noc, kdy medové placky pěkně zvláční. Povrch před podáváním pocukrujeme.

Kremese_2