Drobenková s hruškamin

Ingredience:
200 g hladké mouky, špetka soli, 40 g cukru, 100 g Hery - udělat drobenku
200 -250 ml šlehačky, 2 žloutky, 2 lžíce krystalu, 1 vanilkový cukr, 1 lžička skořice, 3 větší hrušky
Postup:
drobenku rozvrstvíme do formy o průměru 28 cm vyloženou pečícím papírem, umačkáme
a zvedneme okraje. Vykrojené hrušky nakrájíme na plátky a poklademe na těsto. Posypeme skořicí smíchanou s cukrem a dáme do vyhřáté trouby na 200° C zapéct asi 6 minut. Mezitím smícháme šlehačku, žloutky a vanilkový cukr. Po zapečení opatrně nalijeme tuto směs na hrušky a pečeme ještě asi 30 minut. Podáváme pocukrované.

Drobenkova-s-hruskami3_3