Svěží piškot

Ingredience:
Na těsto:
250 g polohrubé mouky, 250 g jemného krystalu, 5 vajec, 1 dcl oleje, 1 dcl studené
vody, 1 prášek do pečiva
0,35 l mléka, 1 čokoládový pudink, 3 lžíce cukru - svařit pudink
Na krém:
1 šlehačka, 1 ztužovač, 1 vanilkový cukr, 1 zakysaná smetana /asi 250ml/
Postup:
Nejdříve uvaříme pudink a dáme vychladit. Na piškot ušleháme z bílků sníh a přidáme cukr.
Do hustého sněhu zašleháme postupně žloutky, olej, vodu a nakonec mouku s práškem.
Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a lžičkou do něho klademe pudink. Pečeme
cca 25 minut při 180 stupních. Vychladlé potřeme krémem. Šlehačku se ztužovačem
ušleháme, přidáme van. cukr a lehce vmícháme zakysanou smetanu. Nakonec posypeme
grankem. Podáváme chlazené.

Svezi-piskot

Svezi-piskot1_2