Žíváňská jehla
Ingredience:
60 dkg vepřového plecka, 2 větší cibule, 1/2 lžičky kari, 1 lžička koření / na gyros, na čínu, apod./ sůl, pepř, 1 větší klobása ,1 kostka "šťáva na vepřové maso"
Postup:
maso nakrájíme na kostky /asi 4x4cm/, dáme do misky, osolíme, opepříme a posypeme kořením na gyros.V kastrolu, ve kterém budeme péci, zpěníme jednu nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme ze všech stran. Nakonec přidáme kari. Odstavíme a necháme zchladnout. Mezitím si na kolečka nakrájíme klobásu, cibuli" na lodičky" a na jehlu vše střídavě napíchneme. Dáme do kastrolu, zalijeme vodou, ve které rozpustíme šťávu na vepřové maso, aby jehly byly z poloviny potopené. Přikryté pečeme asi 1 hodinu při 220 °C, potom odkryjeme, snížíme teplotu na 200°C a za občasného podlévání dopečeme asi 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami a oblohou.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- • Medailonky na šlehačce
- • Moravský závitek
- • Vepřové na houbách
- • Řízky v jogurtu
- • Vepřové ražniči
- • Kotleta s překvapením
- • Pikantní směs
- • Marinované medailonky
- • Pestrá roláda
- • Kari směs
- • Ztracené maso
- • Závitky na šlehačce
- • Tyrolský špíz
- • Somálské maso
- • Čínské placičky
- • Kovbojská kotleta
- • Selský hrnec
- • Znojemská plec
- • Kotleta s česnek. omáčkou
- • Řízek s nivou
- • Žíváňská jehla
- • Rarášky
- • Klokaní kapsa
- • Klatovský závitek
- • Houbařská kotleta
- • Kotlata na hořčici
- • Kotlet po "anglicku"
- • Kotleta se zelím
- • Segedinský guláš
- • Restované maso s fazolkami
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- ► Mleté maso(7)
- ► Vepřové maso(30)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha