Řízky v jogurtu
Ingredience:
4 vepřové nebo kuřecí řízky, 1 malý tučný bílý jogurt, 1 lžička grilovacího koření, česnek, sůl, pepř, 1vejce, strouhanka, hladká mouka a vejce na obalení
Postup:
řízky naklepeme, trochu osolíme, opepříme a marinujeme v jogurtu, do kterého jsme přidali vejce, prolisovaný česnek a grilovací koření. Naložené řízky dáme do uzavřené nádoby a necháme v lednici přes noc. Před obalováním odstraníme z řízků přebytečnou marinádu /aby se řízky při smažení nepřipalovaly/, obalíme v trojobalu a smažíme na oleji. Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- • Medailonky na šlehačce
- • Moravský závitek
- • Vepřové na houbách
- • Řízky v jogurtu
- • Vepřové ražniči
- • Kotleta s překvapením
- • Pikantní směs
- • Marinované medailonky
- • Pestrá roláda
- • Kari směs
- • Ztracené maso
- • Závitky na šlehačce
- • Tyrolský špíz
- • Somálské maso
- • Čínské placičky
- • Kovbojská kotleta
- • Selský hrnec
- • Znojemská plec
- • Kotleta s česnek. omáčkou
- • Řízek s nivou
- • Žíváňská jehla
- • Rarášky
- • Klokaní kapsa
- • Klatovský závitek
- • Houbařská kotleta
- • Kotlata na hořčici
- • Kotlet po "anglicku"
- • Kotleta se zelím
- • Segedinský guláš
- • Restované maso s fazolkami
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- ► Mleté maso(7)
- ► Vepřové maso(30)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha