Rarášky
Ingredience:
3/4 kg vepřového plecka, sůl
na těstíčko: 1 vejce, 1,5 dcl piva nebo mléka, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sojovky nebo worčestru, 2-3 stroužky česneku, 2 lžíce solamylu, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička oblíbeného koření (na steaky, na rožnění, grilovací apod.), 1 lžička soli, pepř - vše rozmíchat
Postup:
maso nakrájíme na větší nudličky, osolíme a alespoň na 2 hodiny /nejlépe přes noc/ naložíme do těstíčka. Na pánvi rozpálíme olej, vidličkou vhazujeme jednotlivé kousky a smažíme dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- • Medailonky na šlehačce
- • Moravský závitek
- • Vepřové na houbách
- • Řízky v jogurtu
- • Vepřové ražniči
- • Kotleta s překvapením
- • Pikantní směs
- • Marinované medailonky
- • Pestrá roláda
- • Kari směs
- • Ztracené maso
- • Závitky na šlehačce
- • Tyrolský špíz
- • Somálské maso
- • Čínské placičky
- • Kovbojská kotleta
- • Selský hrnec
- • Znojemská plec
- • Kotleta s česnek. omáčkou
- • Řízek s nivou
- • Žíváňská jehla
- • Rarášky
- • Klokaní kapsa
- • Klatovský závitek
- • Houbařská kotleta
- • Kotlata na hořčici
- • Kotlet po "anglicku"
- • Kotleta se zelím
- • Segedinský guláš
- • Restované maso s fazolkami
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- ► Mleté maso(7)
- ► Vepřové maso(30)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha