Kotleta s překvapením
Ingredience:
4 kotlety, 1/2 menší cibule ,6 žampionů nebo hrst čerstvých hub, 10 dkg libové anglické slaniny, sůl, pepř, koření na kotlety nebo steaky, drcený kmín, 1 kostka "Šťáva na vepřové maso"
Postup:
kotlety zčásti nařízneme, aby se vytvořila kapsa .Osolíme, opepříme a posypeme kořením i zevnitř. Na pánvi orestujeme nakrájenou anglickou , přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a houby. Osolíme,okmínujeme a dusíme asi 5 minut. Vychladlou směsí plníme kotlety, spíchneme jehlou nebo párátkem, obalíme z obou stran v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Maso přendáme do pekáčku /já peču v remosce/ a zalijeme zředěným výpekem, ve kterém jsme rozpustili kostku bujónu. Pečeme asi 1 hodinu, občas podléváme.
Podáváme např. se Zeleninou po anglicku (sekce přílohy) nebo s jakoukoliv bramborovou přílohou a zeleninovým salátem
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- • Medailonky na šlehačce
- • Moravský závitek
- • Vepřové na houbách
- • Řízky v jogurtu
- • Vepřové ražniči
- • Kotleta s překvapením
- • Pikantní směs
- • Marinované medailonky
- • Pestrá roláda
- • Kari směs
- • Ztracené maso
- • Závitky na šlehačce
- • Tyrolský špíz
- • Somálské maso
- • Čínské placičky
- • Kovbojská kotleta
- • Selský hrnec
- • Znojemská plec
- • Kotleta s česnek. omáčkou
- • Řízek s nivou
- • Žíváňská jehla
- • Rarášky
- • Klokaní kapsa
- • Klatovský závitek
- • Houbařská kotleta
- • Kotlata na hořčici
- • Kotlet po "anglicku"
- • Kotleta se zelím
- • Segedinský guláš
- • Restované maso s fazolkami
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- ► Mleté maso(7)
- ► Vepřové maso(30)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha