Segedinský guláš

Ingredience:
3/4 kg vepřového masa /plecko, krkovice/, asi 40 dkg kysaného zelí, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sladké papriky, 1 lžíce gulášového koření, kmín,sůl, pepř, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, asi 150 ml šlehačky 2 lžíce hladké mouky
Postup:
v papiňáku zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a krátce orestujeme, aby se maso zatáhlo. Až je maso ze všech stran orestované, osolíme, přisypeme papriku a všechno koření. Přilijeme asi 1 l vody a hrnec uzavřeme . Až začne syčet, přepneme ho na slabý plamen a vaříme asi 15 minut. Po otevření přidáme zcezené zelí, pokrájený česnek, znovu uzavřeme a vaříme asi 7 minut. Po otevření zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou asi ve 2 dcl vody, krátce povaříme. Nakonec vlijeme šlehačku. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Segedin_2