Segedinský guláš
Ingredience:
3/4 kg vepřového masa /plecko, krkovice/, asi 40 dkg kysaného zelí, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sladké papriky, 1 lžíce gulášového koření, kmín,sůl, pepř, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, asi 150 ml šlehačky 2 lžíce hladké mouky
Postup:
v papiňáku zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a krátce orestujeme, aby se maso zatáhlo. Až je maso ze všech stran orestované, osolíme, přisypeme papriku a všechno koření. Přilijeme asi 1 l vody a hrnec uzavřeme . Až začne syčet, přepneme ho na slabý plamen a vaříme asi 15 minut. Po otevření přidáme zcezené zelí, pokrájený česnek, znovu uzavřeme a vaříme asi 7 minut. Po otevření zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou asi ve 2 dcl vody, krátce povaříme. Nakonec vlijeme šlehačku. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- • Medailonky na šlehačce
- • Moravský závitek
- • Vepřové na houbách
- • Řízky v jogurtu
- • Vepřové ražniči
- • Kotleta s překvapením
- • Pikantní směs
- • Marinované medailonky
- • Pestrá roláda
- • Kari směs
- • Ztracené maso
- • Závitky na šlehačce
- • Tyrolský špíz
- • Somálské maso
- • Čínské placičky
- • Kovbojská kotleta
- • Selský hrnec
- • Znojemská plec
- • Kotleta s česnek. omáčkou
- • Řízek s nivou
- • Žíváňská jehla
- • Rarášky
- • Klokaní kapsa
- • Klatovský závitek
- • Houbařská kotleta
- • Kotlata na hořčici
- • Kotlet po "anglicku"
- • Kotleta se zelím
- • Segedinský guláš
- • Restované maso s fazolkami
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- ► Mleté maso(7)
- ► Vepřové maso(30)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha