Selský hrnec
Ingredience:
40 dkg vepřového masa, 3 větší brambory, 1 větší cibule, 1 červená paprika, 5 stroužků
česneku, 1 rovná lžíce červené papriky, 1 rovná lžíce gulášového koření, sůl, pepř,drcený
kmín, jíška Knor, Magi, 3 lžíce kečupu
Postup:
maso nakrájíme na malé kousky asi 1x1 cm /můžeme použít i mleté vepřové maso/ a
na oleji ho zprudka osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek
a krátce osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou a gulášovým kořením, zalijeme asi
1l vody, přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, kečup, pepř, kmín, případně
dosolíme. Zvolna vaříme asi 10 minut. Přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku
a vaříme až brambory změknou. Nakonec dochutíme Magi a trochu zahustíme jíškou.
Podáváme s pečivem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- • Medailonky na šlehačce
- • Moravský závitek
- • Vepřové na houbách
- • Řízky v jogurtu
- • Vepřové ražniči
- • Kotleta s překvapením
- • Pikantní směs
- • Marinované medailonky
- • Pestrá roláda
- • Kari směs
- • Ztracené maso
- • Závitky na šlehačce
- • Tyrolský špíz
- • Somálské maso
- • Čínské placičky
- • Kovbojská kotleta
- • Selský hrnec
- • Znojemská plec
- • Kotleta s česnek. omáčkou
- • Řízek s nivou
- • Žíváňská jehla
- • Rarášky
- • Klokaní kapsa
- • Klatovský závitek
- • Houbařská kotleta
- • Kotlata na hořčici
- • Kotlet po "anglicku"
- • Kotleta se zelím
- • Segedinský guláš
- • Restované maso s fazolkami
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- ► Mleté maso(7)
- ► Vepřové maso(30)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha