Klatovský závitek

Ingredience:
4 větší vepřové řízky, 8 plátků anglické slaniny, 10 dkg ostřejšího salámu /paprikáš, poličan/,
1 větší cibule, hrst sušených hub, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku , 2 kostky Šťávy na vepřové maso, sůl, pepř, drcený kmín , koření / na steaky, na gyros, apod./
Postup:
houby rukou rozdrtíme a namočíme asi do 0,5 l vody. Řízky rozřízneme napůl /na každou porci jsou dva závitky/, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením a potřeme hořčicí. Na každý řízek dáme plátek anglické a několik plátků salámu. Stočíme a zajistíme jehlou. Obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji v papiňáku zprudka ze všech stran opečeme. Závitky vyndáme, ve výpeku krátce osmahneme nakrájenou cibuli, vrátíme maso a zalijeme namočenými houbami. Vhodíme 2 kostky Šťávy na vepřové maso, nakrájený česnek a ½ lžičky kmínu. Hrnec uzavřeme a od začátku syčení dusíme asi 15 minut. Potom hrnec vypneme a necháme asi 20 minut dojít. Hotovou šťávu dochutíme solí a zaprášíme hladkou moukou. Podáváme s rýží.

Klatovsky-zavitek_2