Pestrá roláda
Ingredience:
1 kg vepřového masa /ořech, kýta/, 20 dkg mletého vepřového masa, 10 dkg anglické slaniny,
2 dietní párky, 1 mrkev, 2 lžíce mraženého nebo čerstvého hrášku, kousek červené papriky,
plnotučná hořčice, pepř, sůl, koření na mletá masa, oblíbené koření /grilovací, staročeské,
na steaky a pod./
Postup:
masa vytvoříme plát masa, který naklepeme a z obou stran opepříme a osolíme. Takto
upravený plát masa položíme na potravinářskou fólii, potřeme hořčicí, poklademe plátky
anglické slaniny a rozvrstvíme mleté maso, které jsme ochutili kořením na mletá masa.
Na maso položíme kousky syrové mrkve, papriku, rozkrojený párek a hrášek. Pomocí
fólie stočíme do rolády, svážeme nebo spíchneme jehlami. Povrch rolády posypeme
grilovacím kořením, podlijeme a pečeme asi 1 a půl hodiny při 180 stupních. Výpek
zředíme vodou , ochutíme oblíbeným kořením, příp. zaprášíme moukou. Podáváme s rýží.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- • Medailonky na šlehačce
- • Moravský závitek
- • Vepřové na houbách
- • Řízky v jogurtu
- • Vepřové ražniči
- • Kotleta s překvapením
- • Pikantní směs
- • Marinované medailonky
- • Pestrá roláda
- • Kari směs
- • Ztracené maso
- • Závitky na šlehačce
- • Tyrolský špíz
- • Somálské maso
- • Čínské placičky
- • Kovbojská kotleta
- • Selský hrnec
- • Znojemská plec
- • Kotleta s česnek. omáčkou
- • Řízek s nivou
- • Žíváňská jehla
- • Rarášky
- • Klokaní kapsa
- • Klatovský závitek
- • Houbařská kotleta
- • Kotlata na hořčici
- • Kotlet po "anglicku"
- • Kotleta se zelím
- • Segedinský guláš
- • Restované maso s fazolkami
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- ► Mleté maso(7)
- ► Vepřové maso(30)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha