Houbařská kotleta

Ingredience:
4 kotlety, 300g čerstvých hub, 1 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, drcený kmín, koření na kotlety /na rožnění, na steaky, na vepřovou pečeni, apod./
Postup:
kotlety natenko naklepeme, několikrát na okrajích nařízneme, z obou stran osolíme, opepříme, posypeme kořením a kmínem. Obě strany obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji z obou stran zprudka opečeme. Vyjmeme je, na výpeku zpěníme cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme, posypeme kminem a asi 3 minuty dusíme. Nakonec vložíme maso, zalijeme vodou, aby maso bylo potopené a dusíme doměkka. V papiňáku dusíme 20 minut od začátku syčení. Hotovou šťávu nakonec lehce zahustíme hladkou moukou a dochutíme solí..
Podáváme s vařenými těstovinami, rýží nebo bramborovými hranolkami.

Houbarska-kotleta_2