Kotlet po "anglicku"
Ingredience:
4 silnější kotlety, plnotučná hořčice, kečup, koření Gyros, 4 špalíčky cihly, 10 anglické slaniny, 3 cibule, sů, pepř, kmín, 1 kg brambor
Postup:
kotlety opatrně nařízneme až ke kosti, vytvoříme kapsu. Uvnitř osolíme, opepříme, hodně okořeníme Gyrosem a do každé kapsy dáme lžičku hořčice a kečupu. Vmáčkneme špalíček cihly a přidáme 2 kolečka cibule. Povrch kotlet osolíme, okořeníme, poklademe plátky slaniny a svážeme potravinářským motouzem nebo nití. V širším pekáčku orestujeme zbytek cibule a maso z obou stran krátce opečeme. Podlijeme vodou nebo vývarem a přikryté pečeme při 220°C asi 30 minut. Mezitím omyjeme brambory, nakrájíme na velikost sousta , přidáme ke kotletám, okmínujeme, posypeme Gyrosem a pečeme společně odkryté asi 30 - 40 minut.
Podádáme s čerstvou zeleninou.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- • Medailonky na šlehačce
- • Moravský závitek
- • Vepřové na houbách
- • Řízky v jogurtu
- • Vepřové ražniči
- • Kotleta s překvapením
- • Pikantní směs
- • Marinované medailonky
- • Pestrá roláda
- • Kari směs
- • Ztracené maso
- • Závitky na šlehačce
- • Tyrolský špíz
- • Somálské maso
- • Čínské placičky
- • Kovbojská kotleta
- • Selský hrnec
- • Znojemská plec
- • Kotleta s česnek. omáčkou
- • Řízek s nivou
- • Žíváňská jehla
- • Rarášky
- • Klokaní kapsa
- • Klatovský závitek
- • Houbařská kotleta
- • Kotlata na hořčici
- • Kotlet po "anglicku"
- • Kotleta se zelím
- • Segedinský guláš
- • Restované maso s fazolkami
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- ► Mleté maso(7)
- ► Vepřové maso(30)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha