Tyrolský špíz
Ingredience:
4 plátky vepřového masa /kotleta, krkovice, plec/,1 papriková klobása, 1 cibule, sůl,
worčester, pikantní koření / Country gril, na steaky, na rožnění a pod./
Postup:
plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, okořeníme, pokapeme olejem a worčestrem.
Necháme uležet a mezi tím si oloupeme cibuli, rozkrojíme na čtvrtky a rozloupeme na
"lodičky". Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Uležené maso nakrájíme na proužky
asi 2 cm široké, které přehneme a střídavě s klobásou a cibulí napichujeme a jehlu. Opékáme
pozvolna z obou stran. Když je maso hotové, výpek zalijeme trochou vody, zastříkneme
worčestrem a zaprášíme hladkou moukou. Špízy ve šťávě ještě asi 5 minut pod pokličkou
prohřejeme. Podáváme s opečenými bramborami a oblohou.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- • Medailonky na šlehačce
- • Moravský závitek
- • Vepřové na houbách
- • Řízky v jogurtu
- • Vepřové ražniči
- • Kotleta s překvapením
- • Pikantní směs
- • Marinované medailonky
- • Pestrá roláda
- • Kari směs
- • Ztracené maso
- • Závitky na šlehačce
- • Tyrolský špíz
- • Somálské maso
- • Čínské placičky
- • Kovbojská kotleta
- • Selský hrnec
- • Znojemská plec
- • Kotleta s česnek. omáčkou
- • Řízek s nivou
- • Žíváňská jehla
- • Rarášky
- • Klokaní kapsa
- • Klatovský závitek
- • Houbařská kotleta
- • Kotlata na hořčici
- • Kotlet po "anglicku"
- • Kotleta se zelím
- • Segedinský guláš
- • Restované maso s fazolkami
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- ► Mleté maso(7)
- ► Vepřové maso(30)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha