• Zapečené brambory se zelím
Ingredience:
10 středně velkých uvařených a oloupaných brambor, 200g libové anglické slaniny, 2 pikantní klobásy, sáček kysaného zelí,1 vetší cibule, 3 vejce, asi 400 ml mléka, sůl, pepř, drcený kmín
Postup:
na suché pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou klobásu a nasekanou cibuli. Restujeme asi 5 minut. Na dno pekáčku dáme asi polovinu této směsi, poklademe plátky brambor,
osolíme a opepříme. Přidáme zbylou část směsi, zasypeme vymačkaným a překrájeným zelím, nahoru dáme zbylé brambory. Osolíme, opepříme,posypeme kmínem a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem. V troubě pečeme asi 40 minut při 180 °C.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- • Topinky s vejcem
- • Plněný bramborák
- • Ďábelské topinky
- • Klouzáky
- • Zelný štrůdl
- • Kapusťáčky
- • Kočičí tanec
- • Hermelínové brambory
- • Sýrový karbenátek
- • Lístkové roládky
- • Anglické brambory
- • Francouzské brambory
- • Sýrový sendvič
- • Koprová omáčka
- • Tvarohová pizza
- • Plněný hermelín
- • Zapečené brambory se zelím
- • Chleboráčky
- • Langoše
- • Pizza
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha