Klouzáky
Ingredience:
1/2 kg syrových brambor, 2 vařené brambory, hrubá mouka, sůl, 1/4 lžičky prášku do pečiva, 1 vejce
Postup:
Brambory nastrouháme najemno /přidáním vařených brambor jsou klouzáky světlejší/,
přidáme vejce, sůl a mouku s práškem. Těsto musí být husté. Lžící vykrajujeme noky,
které házíme do vařící vody. Vaříme asi 3-4 minuty podle velikosti. Podáváme hojně
posypané smaženou cibulkou, osmaženou anglickou slaninou a okurkovým salátem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- • Topinky s vejcem
- • Plněný bramborák
- • Ďábelské topinky
- • Klouzáky
- • Zelný štrůdl
- • Kapusťáčky
- • Kočičí tanec
- • Hermelínové brambory
- • Sýrový karbenátek
- • Lístkové roládky
- • Anglické brambory
- • Francouzské brambory
- • Sýrový sendvič
- • Koprová omáčka
- • Tvarohová pizza
- • Plněný hermelín
- • Zapečené brambory se zelím
- • Chleboráčky
- • Langoše
- • Pizza
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha