• Francouzské brambory
Ingredience:
asi 3/4 kg vařených brambor, 40 dkg pečeného masa nebo měkkého salámu, 2 vařená vejce,
4 vejce syrová, 0,4 l mléka, 1 větší cibule, 1 plechovička sterilovaného hrášku /asi 200g/,
sůl, pepř, 1/2 lžičky majoránky, koření na americké brambory, drcený kmín
Postup:
Všechny suroviny nakrájíme na kostičky, přidáme scezený sterilovaný hrášek, okořeníme
solí, pepřem, kmínem a majoránkou. Promícháme v míse, přendáme do vymazané zapé-
kací misky, zalijeme mlékem, ve kterém rozšleháme 4 vejce. Nakonec posypeme
kořením na americké brambory a pečeme při 180°C asi 1 hodinu. Podáváme se salátem
z čerstvé zeleniny nebo kyselou okurkou.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- • Topinky s vejcem
- • Plněný bramborák
- • Ďábelské topinky
- • Klouzáky
- • Zelný štrůdl
- • Kapusťáčky
- • Kočičí tanec
- • Hermelínové brambory
- • Sýrový karbenátek
- • Lístkové roládky
- • Anglické brambory
- • Francouzské brambory
- • Sýrový sendvič
- • Koprová omáčka
- • Tvarohová pizza
- • Plněný hermelín
- • Zapečené brambory se zelím
- • Chleboráčky
- • Langoše
- • Pizza
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha