• Francouzské brambory

Ingredience:
asi 3/4 kg vařených brambor, 40 dkg pečeného masa nebo měkkého salámu, 2 vařená vejce,
4 vejce syrová, 0,4 l mléka, 1 větší cibule, 1 plechovička sterilovaného hrášku /asi 200g/,
sůl, pepř, 1/2 lžičky majoránky, koření na americké brambory, drcený kmín
Postup:
Všechny suroviny nakrájíme na kostičky, přidáme scezený sterilovaný hrášek, okořeníme
solí, pepřem, kmínem a majoránkou. Promícháme v míse, přendáme do vymazané zapé-
kací misky, zalijeme mlékem, ve kterém rozšleháme 4 vejce. Nakonec posypeme
kořením na americké brambory a pečeme při 180°C asi 1 hodinu. Podáváme se salátem
z čerstvé zeleniny nebo kyselou okurkou.

Francouzske-brambory0

Francouzske-brambory_2