• Anglické brambory
Ingredience:
10 větších brambor, 20 dkg anglické slaniny, 10 dkg měkkého slámu, 1 šlehačka, 1 sáček
kysaného zelí /asi 500g/, 1 větší cibule, sůl, pepř, koření na americké brambory
Postup:
anglickou slaninu, salám a cibuli nakrájíme najemno, osolíme, opepříme a na suché pánvi
osmažíme. Syrové brambory řádně omyjeme a rozkrojíme. Uprostřed každé brambory
vyřízneme otvor skrz. Já to dělám takovým udělátkem na vykrajování jádřinců z jablek.
Na dno pekáčku rozvrstvíme zelí, na to posadíme brambory řeznou stranou dolů a naplníme
osmaženou směsí. Co zbyde, nasypeme mezi brambory. Vyříznuté válečky brambor osolíme,
obalíme v hladké mouce a dáme mezi plněné brambory. Posypeme kořením na americké
brambory, zalijeme šlehačkou a pečeme asi 3/4 hodiny při 190°C.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- • Topinky s vejcem
- • Plněný bramborák
- • Ďábelské topinky
- • Klouzáky
- • Zelný štrůdl
- • Kapusťáčky
- • Kočičí tanec
- • Hermelínové brambory
- • Sýrový karbenátek
- • Lístkové roládky
- • Anglické brambory
- • Francouzské brambory
- • Sýrový sendvič
- • Koprová omáčka
- • Tvarohová pizza
- • Plněný hermelín
- • Zapečené brambory se zelím
- • Chleboráčky
- • Langoše
- • Pizza
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha