Koprová omáčka

Ingredience:
1 l plnotučného mléka, 3-4 lžíce čerstvého sekaného kopru / může být i mražený/,
1 cibule, asi 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, asi 7 dkg másla, 1 lžička oleje, 1 vejce,
sůl, ocet
Postup:
na másle s trochou oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme
jíšku. Zalijeme mlékem, osolíme, přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme na
mírném plameni asi 5 minut. Přidáme kopr, vlijeme rozšlehané vejce a necháme
srazit. Komu vadí sražený bílek, přidá jenom žloutek. Nakonec dochutíme octem.
Po přidání octa už omáčku nevaříme-srazila by se!!! Podáváme s vařenými bramborami
a vejci natvrdo.

Koprovka1_2