Koprová omáčka
Ingredience:
1 l plnotučného mléka, 3-4 lžíce čerstvého sekaného kopru / může být i mražený/,
1 cibule, asi 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, asi 7 dkg másla, 1 lžička oleje, 1 vejce,
sůl, ocet
Postup:
na másle s trochou oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme
jíšku. Zalijeme mlékem, osolíme, přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme na
mírném plameni asi 5 minut. Přidáme kopr, vlijeme rozšlehané vejce a necháme
srazit. Komu vadí sražený bílek, přidá jenom žloutek. Nakonec dochutíme octem.
Po přidání octa už omáčku nevaříme-srazila by se!!! Podáváme s vařenými bramborami
a vejci natvrdo.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- • Topinky s vejcem
- • Plněný bramborák
- • Ďábelské topinky
- • Klouzáky
- • Zelný štrůdl
- • Kapusťáčky
- • Kočičí tanec
- • Hermelínové brambory
- • Sýrový karbenátek
- • Lístkové roládky
- • Anglické brambory
- • Francouzské brambory
- • Sýrový sendvič
- • Koprová omáčka
- • Tvarohová pizza
- • Plněný hermelín
- • Zapečené brambory se zelím
- • Chleboráčky
- • Langoše
- • Pizza
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha