• Langoše
Ingredience:
500 dkg hladké mouky, 1 rovná lžička soli, l kostka kvasnic /sušené kvasnice se neosvědčily/,350 – 400 ml mléka, olej na smažení, kečup, česnek a sýr na dochucení
Postup:
do misky odvážíme mouku a smícháme se solí. Asi polovinu mléka trochu ohřejeme, rozdrobíme do něj kvasnice a mícháním je rozpustíme. Ihned vlijeme do mouky, přidáme zbylé mléko a vypracujeme těsto, které nenecháváme kynout a ihned zpracováváme. Pracovní desku a ruce si potřeme olejem, lžící vykrajujeme těsto a rukama tvarujeme langoše. Ihned smažíme buď ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje na vysoké pánvi. Necháme okapat na ubrousku, potřeme kečupem rozmíchaným s prolisovaným česnekem a sypeme strouhaným sýrem. Taktéž můžeme podávat na sladko namazané povidly nebo sypané skořicovým cukrem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- • Topinky s vejcem
- • Plněný bramborák
- • Ďábelské topinky
- • Klouzáky
- • Zelný štrůdl
- • Kapusťáčky
- • Kočičí tanec
- • Hermelínové brambory
- • Sýrový karbenátek
- • Lístkové roládky
- • Anglické brambory
- • Francouzské brambory
- • Sýrový sendvič
- • Koprová omáčka
- • Tvarohová pizza
- • Plněný hermelín
- • Zapečené brambory se zelím
- • Chleboráčky
- • Langoše
- • Pizza
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha