• Nakládaný hermelín 1
Ingredience:
2 větší hermelíny , 2 cibule, několik kousků nakládané kapie /může být i čerstvá/, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, pepř, sůl, provensálské koření, pár kapek octa, 2 větší stroužky česneku, olivový olej na zalití /může být i slunečnicový/
Postup:
hermelínům odkrojíme co nejtenčeji vršek. Vytvoříme takovou pokličku. Vnitřek opatrně vydlabeme lžičkou, dáme do misky, přidáme sladkou a pálivou papriku, osolíme a vytvoříme hmotu. Vnitřky hermelínů posypeme provensálským kořením a naplníme hmotou, do které napícháme kousky oloupaného česneku. Přiklopíme vršek a přimáčkneme. Rozkrojíme na čtvrtky, dáme do nádoby, ve které budeme sýr uchovávat. Prosypeme nakrájenou cibulí, přidáme kousky paprik, bobkový list,nové koření, trošku opepříme, osolíme, zalijeme olejem a na závěr pokapeme několika kapkami octa. Jemně promíchneme a dáme do ledničky nejméně na 3 dny uležet. Po spotřebování hermelínů, můžeme olej opět použít na další várku.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- • Utopenci
- • Nakládaný hermelín
- • Hermelínový salát
- • Celerová pomazánka
- • Jarní salát
- • Těstovinový salát
- • Turistický salát
- • Vaječný salát
- • Česnekové jednohubky
- • Vaječná tlačenka
- • Mini chlebíčky
- • Chuťovky - chlebíčky
- • Ševcovský salát
- • Sýrová roláda
- • Fazolový salát
- • Křenový salát
- • Buřtový šleh
- • Zelný salát
- • Škvarková pomazánka
- • Sýrový salát
- • Kuřecí salát
- • Cibulovo-česnek. pomazáka
- • Nakládaný plněný hermelín
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha