• Nakládaný hermelín 1

Ingredience:
2 větší hermelíny , 2  cibule, několik kousků nakládané kapie /může být i čerstvá/, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, pepř, sůl, provensálské koření, pár kapek octa,  2 větší stroužky česneku, olivový olej na zalití /může být i slunečnicový/


Postup:
hermelínům odkrojíme co nejtenčeji vršek. Vytvoříme takovou pokličku. Vnitřek opatrně vydlabeme lžičkou, dáme do misky, přidáme sladkou a pálivou papriku, osolíme a vytvoříme hmotu. Vnitřky hermelínů posypeme provensálským kořením a naplníme hmotou, do které napícháme kousky oloupaného česneku. Přiklopíme vršek a přimáčkneme. Rozkrojíme na čtvrtky, dáme do nádoby, ve které budeme sýr uchovávat. Prosypeme nakrájenou cibulí, přidáme kousky paprik, bobkový list,nové koření, trošku opepříme, osolíme, zalijeme olejem a na závěr pokapeme několika kapkami octa. Jemně promíchneme a dáme do ledničky nejméně na 3 dny uležet.  Po spotřebování hermelínů, můžeme olej opět použít na další várku.

Plneny-hermelin_4