• Nakládaný hermelín
Ingredience:
Sklenice 3 l - 5 Hermelínů(125 g) nebo 6 Hermelínů (100 g), 5 stroužků česneku, provensálské
koření, mletá paprika, feferonka, 5 cibulí, 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření
Nálev :
0,45 l oleje svaříme s 0,25 l vody, přidáme 5 lžic octa, 1 lžíci cukru, 1 lžičku soli a 1/2 lžičky
mletého pepře.
Postup:
Hermelíny rozkrojíme na půlky, ty rozkrojíme podélně, ale nedokrojíme. Vnitřek potřeme česnekem,
posypeme provensálským kořením a vložíme plátek cibule. Spíchneme párátkem. Na dno sklenice
dáme feferonku, bobkový list, 2 kuličky nového koření a zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka.
Na to vložíme kousky Hermelínu, zaprášíme paprikou, znovu zasypeme cibulí, přidáme bobkový
list, feferonku, nové koření a pokračujeme dále. Končíme cibulí. Naplněnou sklenici zalijeme
chladným nálevem. Necháme v chladu alespoň 5 dnů uležet.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- • Utopenci
- • Nakládaný hermelín
- • Hermelínový salát
- • Celerová pomazánka
- • Jarní salát
- • Těstovinový salát
- • Turistický salát
- • Vaječný salát
- • Česnekové jednohubky
- • Vaječná tlačenka
- • Mini chlebíčky
- • Chuťovky - chlebíčky
- • Ševcovský salát
- • Sýrová roláda
- • Fazolový salát
- • Křenový salát
- • Buřtový šleh
- • Zelný salát
- • Škvarková pomazánka
- • Sýrový salát
- • Kuřecí salát
- • Cibulovo-česnek. pomazáka
- • Nakládaný plněný hermelín
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha