• Nakládaný hermelín

Ingredience:
Sklenice 3 l - 5 Hermelínů(125 g) nebo 6 Hermelínů (100 g),  5 stroužků česneku, provensálské
koření, mletá paprika, feferonka,  5 cibulí, 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření   

Nálev :
0,45 l oleje svaříme s 0,25 l vody, přidáme  5 lžic octa, 1 lžíci cukru, 1 lžičku soli a 1/2 lžičky
mletého pepře.
                                                                 
Postup: 
Hermelíny rozkrojíme na půlky, ty rozkrojíme podélně, ale nedokrojíme. Vnitřek potřeme česnekem,
posypeme provensálským kořením a vložíme plátek cibule. Spíchneme párátkem. Na dno sklenice
dáme  feferonku, bobkový list, 2 kuličky nového koření a zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka.
Na to vložíme kousky Hermelínu, zaprášíme paprikou, znovu zasypeme cibulí,  přidáme bobkový
list, feferonku, nové koření  a pokračujeme dále. Končíme cibulí. Naplněnou sklenici zalijeme
chladným nálevem. Necháme v chladu alespoň 5 dnů uležet.

Nakladany-herm_2

Nakladany-hermelin1