Květáková
Ingredience:
1 menší květák, cibule, kořenová zelenina, 2 stroužky česneku, pepř, 2 bobkové listy,
5 kuliček nového koření, drcený kmín, 1 kostka Masoxu, špetka muškátového květu,
1 vejce, kousek zeleného pórku, máslo, olej
Postup:
Do hrnce dáme kousek másla a 1 lžíci oleje /přidáním oleje se máslo nepřipaluje/ a
zpěníme cibulku. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a na růžičky rozebraný květák.
Krátce orestujeme, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme
Masox, všechno koření a vaříme, až je květák měkký. Květák rozmačkáme, přidáme česnek,
dochutíme solí a pepřem. Nakonec necháme srazit rozšlehané vejce. Podáváme sypané
zeleným pórkem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha