• Fazolačka

Ingredience:
2 hrsti fazolí, 2 pikantní klobásy, masox, polévková kořenová zelenina, 3 stroužky česneku,
1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, pepř, sůl, 2 lžičky papriky, majoránka, feferonka,
kousek zelené části pórku, instantní jíška
Postup:
namočené fazole /nejlépe přes noc/ dáme do vody, přidáme zeleninu, masox, nové koření,
bobkový list, sůl, pepř a uvaříme do měkka. Na pánvi orestujeme cibuli s nakrájenou klobásou, zaprášíme sladkou paprikou, ihned zalijeme troškou vody a vložíme do polévky. Zahustíme jíškou. Nakonec dochutíme majoránkou, česnekem a feferonkou. Na talíři posypeme zeleným pórkem a podáváme s pečivem.

Fazolacka2_4