• Fazolačka
Ingredience:
2 hrsti fazolí, 2 pikantní klobásy, masox, polévková kořenová zelenina, 3 stroužky česneku,
1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, pepř, sůl, 2 lžičky papriky, majoránka, feferonka,
kousek zelené části pórku, instantní jíška
Postup:
namočené fazole /nejlépe přes noc/ dáme do vody, přidáme zeleninu, masox, nové koření,
bobkový list, sůl, pepř a uvaříme do měkka. Na pánvi orestujeme cibuli s nakrájenou klobásou, zaprášíme sladkou paprikou, ihned zalijeme troškou vody a vložíme do polévky. Zahustíme jíškou. Nakonec dochutíme majoránkou, česnekem a feferonkou. Na talíři posypeme zeleným pórkem a podáváme s pečivem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha