• Bramborová
Ingredience:
4 brambory, kořenová zelenina, čerstvé houby, cibule, česnek, hrášek, pórek, máslo, olej,
1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín, pepř, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, majoránka,
magi, špetka kari, zelená petrželka.
Postup:
Na másle s trochou oleje zpěníme cibulku, přidáme pokrájené houby, osolíme, přidáme
drcený kmín, nové koření , bobkový list a dusíme cca 5 minut.Poté zaprášíme moukou a
uděláme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme brambory, zeleninu a povaříme až brambory
změknou. Brambory trochu rozmačkáme, tím polévku pěkně zahustíme, dochutíme
česnekem, pepřem, majoránkou, kari a magi. Podáváme posypanou zelenou petrželkou.
Obměna:
pokud děláme ze sušených hub, tak na másle podusíme zeleninu a namočené houby
přidáme s bramborami. Další postup je stejný.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha