Couračka
Ingredience:
300 g kysaného zelí, 4 středně velké brambory, 250 ml šlehačky, 300 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky,
sůl, kmín, máslo, kousek zeleného pórku, ocet
Postup:
Nejdříve dáme vařit do osolené vody s kmínem nakrájené brambory. Až jsou skoro měkké přidáme překrájené zelí a ještě chvíli povaříme. Šlehačku zředíme mlékem, smícháme s hladkou moukou a nalijeme do polévky. Podle chuti přisolíme, případně trochu osladíme a přidáme trochu octa. Povrch polévky poklademe kousky másla a posypeme pórkem. Podáváme samotné nebo s čerstvým pečivem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha