• Klobásová zelňačka
Ingredience:
2 pikantnější klobásy / např. paprikové/ , 2 větší brambory, kysané zelí, 1 cibule, 2 stroužky
česneku, sladká paprika, kmín, majoránka, sůl, pepř, masoxová nebo gulášová kostka,
4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, staročeské koření, granulovaná jíška, feferonka ,
2 lžíce kečupu.
Postup:
Na zpěněné cibuli orestujeme nakrájenou klobásu, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme
vodou. Přidáme nakrájené brambory, všechno koření, mimo majoránky a česneku, 2 lžíce
kečupu a masox. Až jsou brambory měkké, přidáme zelí, chvíli povaříme, dochutíme
česnekem a majoránkou, případně zahustíme jíškou. Kdo má rád ostré přidá feferonku.
Podáváme s pečivem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha