Houbová gulášovka
Ingredience:
30 dkg drobně pokrájených čerstvých hřibovitých hub, 1 větší brambor, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sladké papriky, kmín, majoránka,2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 lžíce polévkového koření Podravka, Vegeta, apod., 1 lžička gulášového koření, pepř, 1 masox, špetka pálivé papriky, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla, olej
Postup:
Na nepřilnavé pánvi zpěníme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme houby, trochu posolíme, pokmínujeme a asi 5 minut dusíme. V kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje s kouskem másla, přidáme hladkou mouku a umícháme jíšku. Zalijeme asi 1,5 l vody, pečlivě rozmícháme, přidáme nové koření, bobkové listy, nadrobno nakrájený brambor, masox, Podravku a vaříme asi 10 minut. Do podušených hub nasypeme papriku a gulášové koření, lehce opražíme a ihned přidáme do polévky. Nakonec přidáme česnek, majoránku,pepř, pálivou papriku a posekanou petrželku. Podáváme s čerstvým pečivem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha