Cibulačka
Ingredience:
3 větší cibule, 1 brambor, 1 masox, 5 dkg šunkového salámu, kořenová zelenina, zelená část pórku, pepř, magi, sůl, olej, máslo, 1 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku
Postup:
Do kastrolu dáme kousek másla s trochou oleje /aby se máslo nepřipalovalo/. Zasypeme nahrubo nakrájenou cibulí a zpěníme do zlatova. Zaprášíme 1 lžící mouky, uděláme jíšku
a zalijeme vodou. Přidáme na malé kostičky nakrájený brambor, 2 lžíce nahrubo
nastrouhané kořenové zeleniny, masox a vaříme na mírném plameni, nepřikryté asi
10 minut. Dochutíme kořením, vložíme nakrájený salám a nakonec přidáme najemno krájený pórek a prolisovaný česnek. Na dno talíře dáme lžíci strouhaného sýra, zalijeme
horkou polévkou a jako přílohu podáváme osmažené kostičky chleba.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha