• Gulášovka
Ingredience:
5 špekáčků /může být gothaj, český/, 3 brambory, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1 vrchovatá lžíce červené papriky,1 lžíce kečupu, majoránka, gulášové koření, kmín, pepř, sůl, 1 kostka masoxu, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, čerstvá petrželka, pažitka a libeček
Postup:
uzeninu nakrájíme na drobné kostičky a společně s nakrájenou cibulí orestujeme asi 5 minut. Zaprášíme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vodou. Přidáme nakrájené brambory, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a vše ostatní. Česnek a majoránku necháme naposledy. Až jsou brambory měkké, trochu je vidličkou rozmačkáme, zahustíme jíškou Knor, přidáme majoránku, česnek a dochutíme Magi a solí. Podáváme sypané čerstvou petrželkou, pažitkou a libečkem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha