Vaječná
Ingredience:
4 vejce, 5 dkg másla, 1 menší mrkev, 1 kostka masoxu, 1 menší cibule, 5 dkg libové anglické slaniny, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, špetka muškátového květu, zelená petrželka
Postup:
jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku a uděláme jíšku. Do hotové jíšky klepneme celá vejce a umícháme hodně dosucha. Zalijeme asi 1,5 l vody, přidáme masox, muškátový květ, nastrouhanou mrkev a si 3 minuty povaříme. Nakonec přidáme nasucho osmaženou anglickou slaninu. Podle chuti osolíme a opepříme . Sypeme zelenou petrželkou.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha