Čočková
Ingredience:
2 hrsti čočky, 2 klobásky nebo párky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, kořenová zelenina,
1 kostka Masoxu, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, sůl, pepř, majoránka, cukr,
ocet, zelená část pórku
Postup:
Namočenou čočku /alespoň na 4 hodiny/ dáme do papiňáku, zalijeme asi 1 litrem vody,
přidáme masox, 2 lžíce kořenové zeleniny /já dávám mraženou nebo konzervovanou
v soli/, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme asi 15 minut /nenamočenou vaříme déle/.
Na pánvi zpěníme na oleji cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme. Zaprášíme
hladkou moukou, osmahneme a dáme do uvařené čočky. Tím polévku zahustíme. Povaříme,
dochutíme cukrem, octem, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme česnek, pórek a
majoránku. Podáváme s pečivem jako přesnídávkou polévku.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha