• Očka
Ingredience:
Těsto :
250 hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 80 g cukru moučky, 100 g mletých lískových ořechů, 1 lžička mleté kávy, 2 žloutky, 130 g Hery, 1 lžíce mléka - zpracujeme a necháme odležet
Postup:
těsto vyválíme, vykrajujeme slzičky a pečeme na pečícím papíře. Studené spojíme krémem viz krém, do kterého přidáme 2-3 lžíce rozehřáté čokolády. Navrch nalepíme pomocí krému slzičky z marcipánového těsta, doprostřed kápneme trochu rozehřáté čokolády a párátkem vytvoříme hvězdičku.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- • Kokosky
- • Marokánky
- • Ořechové košíčky
- • Moca oválky
- • Vlašská kolečka
- • Čokoládová srdíčka
- • Sádlové cukroví
- • Kokosové dortíčky
- • Ořechy
- • Linecké
- • Barbantské dortíčky
- • Kokosová roláda
- • Linecká kolečka
- • Rumové kuličky
- • Dortový krém
- • Linecké z pekárny
- • Kávová zrnka
- • Mandlová srdíčka
- • Marcipánky
- • Očka
- • Nepečené trubičky
- • Vanilkové rohlíčky
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha