• Linecká kolečka
Ingredience:
210 g hladké mouky, 140 g másla, 70g cukru moučky, 2 žloutky, 1 van. cukr,
citrónová kůra – vypracovat těsto
Máslový krém - viz recept Základní dortový krém /stačí z poloviny dávky/, pikantní
marmeláda, kompotované ovoce/ananas, rybíz/, žluté nebo červené dortové želé
Postup:
Vypracované těsto necháme do druhého dne zabalené v mikrotenu uležet.
Druhý den těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka o velikosti asi 4 cm. Pečeme
na pečícím papíře dorůžova . Vychladlá kolečka spojujeme marmeládou, po
obvodu nastříkáme krém . Doprostřed dáme drobné kompotované ovoce /rybíz,
nasekaný ananas/ nebo kousek marmelády.
Dortové želé /podle barvy ovoce, červené nebo žluté/ uvaříme dle návodu na sáčku
a lžičkou opatrně nalijeme doprostřed kolečka. Necháme ztuhnout, můžeme ještě
postříkat čokoládou.
Z těsta můžeme vykrajovat jakékoliv tvary, slepujeme marmeládou a zdobíme
dle fantazie.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- • Kokosky
- • Marokánky
- • Ořechové košíčky
- • Moca oválky
- • Vlašská kolečka
- • Čokoládová srdíčka
- • Sádlové cukroví
- • Kokosové dortíčky
- • Ořechy
- • Linecké
- • Barbantské dortíčky
- • Kokosová roláda
- • Linecká kolečka
- • Rumové kuličky
- • Dortový krém
- • Linecké z pekárny
- • Kávová zrnka
- • Mandlová srdíčka
- • Marcipánky
- • Očka
- • Nepečené trubičky
- • Vanilkové rohlíčky
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha