• Barbantské dortíčky
Ingredience:
Těsto: 200g Hery, 300 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, 100 g mletých ořechů,
1 žloutek
Krém: 150 g másla, 150 g cukru moučky, 1 žloutek, rum dle chuti – vše vyšlehat
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout alespoň
2 hodiny. Vyválíme plát, vykrajujeme kolečka o průměru asi 3 cm a upečeme. Druhý
den slepujeme tři kolečka tak, že dvě slepíme marmeládou a třetí přilepíme krémem.
Po ztuhnutí potřeme boky krémem, obalíme ve strouhaných ořechách, vršek potřeme
čokoládou a dozdobíme.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- • Kokosky
- • Marokánky
- • Ořechové košíčky
- • Moca oválky
- • Vlašská kolečka
- • Čokoládová srdíčka
- • Sádlové cukroví
- • Kokosové dortíčky
- • Ořechy
- • Linecké
- • Barbantské dortíčky
- • Kokosová roláda
- • Linecká kolečka
- • Rumové kuličky
- • Dortový krém
- • Linecké z pekárny
- • Kávová zrnka
- • Mandlová srdíčka
- • Marcipánky
- • Očka
- • Nepečené trubičky
- • Vanilkové rohlíčky
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha