• Linecké z pekárny
Ingredience:
300 g hladké mouky, 200 g Hery, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 van. cukr
Postup:
těsto zadělávám v pekárně na chleba. Změklý tuk nakrájím na kostičky, dám do pekárny, přidám žloutek, zasypu cukrem a asi polovinou mouky. Zpustím program dort /nesmí být program, který předehřívá/.
Asi po 3 minutách přisypu zbytek mouky . Zpočátku se začne dělat drobenka, občas stěrkou shrnuji těsto dolů, ale ke konci máme pěkně zpracované linecké těsto. Zpracované těsto vyndám a nechám v chladu alespoň hodinu odpočinout.
Z vyváleného těsta vykrajujeme různě velké tvary, které po upečení plníme krémem nebo marmeládou. Zdobíme dle fantazie.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- • Kokosky
- • Marokánky
- • Ořechové košíčky
- • Moca oválky
- • Vlašská kolečka
- • Čokoládová srdíčka
- • Sádlové cukroví
- • Kokosové dortíčky
- • Ořechy
- • Linecké
- • Barbantské dortíčky
- • Kokosová roláda
- • Linecká kolečka
- • Rumové kuličky
- • Dortový krém
- • Linecké z pekárny
- • Kávová zrnka
- • Mandlová srdíčka
- • Marcipánky
- • Očka
- • Nepečené trubičky
- • Vanilkové rohlíčky
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha