• Mandlová srdíčka
Ingredience:
Těsto: 200g polohrubé mouky. 200g Hery, 200g pískového cukru, 100g jemně mletých sloupaných mandlí , 2-3 žloutky
Na vál dáme mouku, cukr, mandle , nakrájený tuk a žloutky. Vypracujeme těsto a dáme asi na 1 hodinu do ledničky. Vykrajujeme srdíčka a na pečícím papíře pečeme do růžova.
Cukrová poleva: 300g cukru moučky, 3 lžíce horkého mléka, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička rybízové marmelády na obarvení. Vše utřeme do hladka, ihned používáme.
Krém: 125 g másla, 1 vanilkový cukr, cukr dle chuti, 70 g mletých sloupaných mandlí, rum
Vychladlá srdíčka plníme krémem, poléváme cukrovou polevou, případně dozdobíme čokoládou.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- • Kokosky
- • Marokánky
- • Ořechové košíčky
- • Moca oválky
- • Vlašská kolečka
- • Čokoládová srdíčka
- • Sádlové cukroví
- • Kokosové dortíčky
- • Ořechy
- • Linecké
- • Barbantské dortíčky
- • Kokosová roláda
- • Linecká kolečka
- • Rumové kuličky
- • Dortový krém
- • Linecké z pekárny
- • Kávová zrnka
- • Mandlová srdíčka
- • Marcipánky
- • Očka
- • Nepečené trubičky
- • Vanilkové rohlíčky
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha