• Mandlová srdíčka

Ingredience:
Těsto: 200g polohrubé mouky. 200g Hery, 200g pískového cukru, 100g jemně mletých sloupaných mandlí , 2-3 žloutky
Na vál dáme mouku, cukr, mandle , nakrájený tuk a žloutky. Vypracujeme těsto a dáme asi na 1 hodinu do ledničky. Vykrajujeme srdíčka a na pečícím papíře pečeme do růžova.
Cukrová poleva: 300g cukru moučky, 3 lžíce horkého mléka, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička rybízové marmelády na obarvení. Vše utřeme do hladka, ihned používáme.
Krém: 125 g másla, 1 vanilkový cukr, cukr dle chuti, 70 g mletých sloupaných mandlí, rum
Vychladlá srdíčka plníme krémem, poléváme cukrovou polevou, případně dozdobíme čokoládou. 

Mandlova-srdicka_2