• Linecké
Ingredience:
200 g polohrubé mouky, 200 g másla nebo Hery, 200 g pískového cukru, 100 g mandlí,
2-3 žloutky
Postup:
na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, změklé máslo a jemně nastrouhané oloupané
mandle. Mandle vhodím do vařící vody, nechám 1 minutu povařit a přecedím. Potom jdou
krásně sloupnout. Nakonec přidáme žloutky. Vypracujeme těsto a necháme ho do druhého
dne odležet. Z rozváleného těsta vykrajujeme různé tvary, přeneseme na plech vyložený
pečícím papírem. Pečeme zvolna asi 7 minut při 180° . Studené slepujeme pikantní
marmeládou a zdobíme čokoládou.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- • Kokosky
- • Marokánky
- • Ořechové košíčky
- • Moca oválky
- • Vlašská kolečka
- • Čokoládová srdíčka
- • Sádlové cukroví
- • Kokosové dortíčky
- • Ořechy
- • Linecké
- • Barbantské dortíčky
- • Kokosová roláda
- • Linecká kolečka
- • Rumové kuličky
- • Dortový krém
- • Linecké z pekárny
- • Kávová zrnka
- • Mandlová srdíčka
- • Marcipánky
- • Očka
- • Nepečené trubičky
- • Vanilkové rohlíčky
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha