• Pečená kačena
Ingredience:
1 kachna /pro 4 porce asi 2 kg/, sůl, drcený kmín, 1 kyselé jablko
Postup:
rozmraženou kachnu omyjeme, očistíme, utřeme dosucha a den předem řádně nasolíme
zevnitř i z venku. Posypeme kmínem a necháme do druhého dne v chladu odležet. Druhý
den ji rozporcujeme, přendáme do pekáče a pod každý kousek dáme 1/4 jablka a
podlijeme vodou. Pečeme přikryté asi 2 hodiny při 220 °. Potom kachnu odkryjeme, stáhneme teplotu na 200° a pečeme ještě asi 30 minut, aby se vytvořila kůrka. Odkrytou kachnu občas poléváme výpekem. Maso vyjmeme a výpek trochu zahustíme
granulovanou jíškou nebo zaprášíme hladkou moukou.
Podáváme se sladkým zelím a bramborovými knedlíky, přelité výpekem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- - Kuře na houbách
- • Kuřecí směs na mandlích
- • Krušovické kuře
- • Nadívaná kuřecí stehna
- • Kuřecí prsa se sýrem
- • Kuře na paprice
- • Kuře v pivní omáčce
- • Kuřecí směs s kukuřicí
- • Zapékaná kuřecí prsa
- • Letní kuře
- • Česnekové kuře
- • Kuře po řecku
- • Kuře na hrášku
- • Pečená kačena
- • Lovecká játra
- • Zapečené kuřecí řízky
- • Kuřecí směs
- • Plněné tortily
- • Prsa na šlehačce
- ► Mleté maso(7)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha