• Kuře na paprice
Ingredience:
1 kuře nebo 4 stehna, 1 šlehačka, asi 2 dcl mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce papriky, sůl,
pepř, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1/2 lžičky grilovacího koření, 1 větší cibule
Postup:
omyté kuře vložíme do papiňáku a zalijeme studenou vodou, jenom aby bylo maso
potopené. Přidáme sůl, nové koření a bobkové listy. Hrnec uzavřeme, až začne syčet
snížíme teplotu a vaříme 20 minut. Z vařeného masa stáhneme kůži a rozdělíme na porce.
Ve vedlejším kastrolu zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou a ihned zalijeme scezeným
vývarem. Přidáme šlehačku, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a krátce povaříme.
Stále mícháme. Dochutíme solí a pepřem, případně grilovacím kořením-omáčka je
pikantnější. Vše propasírujeme nebo ponorným šlehačem rozmixujeme, vložíme maso,
prohřejeme a podáváme s knedlíkem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- - Kuře na houbách
- • Kuřecí směs na mandlích
- • Krušovické kuře
- • Nadívaná kuřecí stehna
- • Kuřecí prsa se sýrem
- • Kuře na paprice
- • Kuře v pivní omáčce
- • Kuřecí směs s kukuřicí
- • Zapékaná kuřecí prsa
- • Letní kuře
- • Česnekové kuře
- • Kuře po řecku
- • Kuře na hrášku
- • Pečená kačena
- • Lovecká játra
- • Zapečené kuřecí řízky
- • Kuřecí směs
- • Plněné tortily
- • Prsa na šlehačce
- ► Mleté maso(7)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha