• Nadívaná kuřecí stehna
Ingredience:
4 kuřecí stehna, 10 dkg libové anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 1/2 cibule, 1 vejce, sůl,
pepř, grilovací koření, kousek másla, hrášek
Nádivka:
Drobně nakrájenou slaninu s cibulí orestujeme na kousku másla, osolíme, opepříme,
přidáme vejce a prolisovaný česnek.
Postup:
Spodní část stehna rozřízneme a vykostíme. Vrchní kost ponecháme. Z obou stran osolíme,
opepříme a naplníme nádivkou. Spíchneme jehlou, přendáme na pekáček, vrchní stranou
nahoru a posypeme grilovacím kořením. Na každé stehno dáme kousek másla, podlijeme
vodou a pečeme asi 1 a 1/2 hodiny při 190 stupních. Asi v polovině pečení můžeme přidat
mražený nebo čerstvý hrášek. Podáváme s bramborem nebo rýží.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- - Kuře na houbách
- • Kuřecí směs na mandlích
- • Krušovické kuře
- • Nadívaná kuřecí stehna
- • Kuřecí prsa se sýrem
- • Kuře na paprice
- • Kuře v pivní omáčce
- • Kuřecí směs s kukuřicí
- • Zapékaná kuřecí prsa
- • Letní kuře
- • Česnekové kuře
- • Kuře po řecku
- • Kuře na hrášku
- • Pečená kačena
- • Lovecká játra
- • Zapečené kuřecí řízky
- • Kuřecí směs
- • Plněné tortily
- • Prsa na šlehačce
- ► Mleté maso(7)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha