• Kuře po řecku
Ingredience:
4 kuřecí stehna, 1 kg brambor, 2 středně velké cibule, 2 mrkve, 4-5 stroužků česneku, kari,
grilovací koření, sůl, 2 lžíce plnotučné hořčice, 15 dkg cihly, olej, mletá paprika
Postup:
syrové brambory, syrovou mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, dáme do pekáčku, přidáme
nadrobno nakrájený česnek, hořčici, posypeme grilovací kořením a promícháme.
Do této směsi vmáčkneme překrojená stehna, která jsme z obou stran osolili, posypali
grilovacím kořením a kari. Na každý kousek dáme plátek másla. Pečeme nejdříve asi 3/4
hodiny přikryté při 220 stupních, potom odkryjeme, maso potřeme marinádou / 3 lžíce oleje
smícháme s paprikou/ a pečeme ještě si 1/2hodiny, aby se udělala kůrčička. Těsně před
dopečením zasypeme strouhaným sýrem. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- - Kuře na houbách
- • Kuřecí směs na mandlích
- • Krušovické kuře
- • Nadívaná kuřecí stehna
- • Kuřecí prsa se sýrem
- • Kuře na paprice
- • Kuře v pivní omáčce
- • Kuřecí směs s kukuřicí
- • Zapékaná kuřecí prsa
- • Letní kuře
- • Česnekové kuře
- • Kuře po řecku
- • Kuře na hrášku
- • Pečená kačena
- • Lovecká játra
- • Zapečené kuřecí řízky
- • Kuřecí směs
- • Plněné tortily
- • Prsa na šlehačce
- ► Mleté maso(7)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha