• Kuře v pivní omáčce
Ingredience:
4 kuřecí stehna, 1/4 l světlého 10stupňového piva, 4 stroužky česneku, 1 vetší cibule, 6 lžic
kečupu, 1 lžíce octa,1 lžíce cukru, 1/2 skleničky sterilovaných červených paprik, sůl,
koření na kuře nebo grilovací, máslo
Postup:
kuře očistíme, osolíme, posypeme kořením a dáme do pekáčku na nakrájenou cibuli.
Na každý kousek dáme plátek másla. Pivo smícháme s kečupem, octem, cukrem a
prolisovaným česnekem. Tímto nálevem maso polijeme a dáme péct. Pečeme asi 1,5 hodiny
při 190 stupních. Maso průběžně poléváme, případně doplníme pivem. Ke konci přidáme
do výpeku sterilovanou papriku. Podáváme s vařenými bramborami.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- - Kuře na houbách
- • Kuřecí směs na mandlích
- • Krušovické kuře
- • Nadívaná kuřecí stehna
- • Kuřecí prsa se sýrem
- • Kuře na paprice
- • Kuře v pivní omáčce
- • Kuřecí směs s kukuřicí
- • Zapékaná kuřecí prsa
- • Letní kuře
- • Česnekové kuře
- • Kuře po řecku
- • Kuře na hrášku
- • Pečená kačena
- • Lovecká játra
- • Zapečené kuřecí řízky
- • Kuřecí směs
- • Plněné tortily
- • Prsa na šlehačce
- ► Mleté maso(7)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha