• Česnekové kuře
Ingredience:
10-12 malých stehýnek nebo rozporcované kuře, 1 šlehačka, 20 dkg cihly, sůl, grilovací
koření, 10 stroužků česneku, brambory
Postup:
maso osolíme, poprášíme grilovacím kořením a vetřeme prolisovaný česnek/ 5 stroužků/.
Necháme uležet. Do pekáčku dáme na osminky nakrájené syrové brambory, osolíme a
posypeme na plátky nakrájeným česnekem /asi 5 stroužků/. Nahoru položíme maso a celé
zalijeme šlehačkou .Pečeme při 190 stupních asi 1 a 1/2 hodiny. Během pečení maso
potíráme rozehřátým máslem, aby se vytvořila kůrčička. Asi 15 minut před koncem pečení
celé zasypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Podáváme se zeleninovým salátem.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- ► Vepřové maso(30)
- ► Hovězí maso(6)
- ► Kuře a drůbež(19)
- - Kuře na houbách
- • Kuřecí směs na mandlích
- • Krušovické kuře
- • Nadívaná kuřecí stehna
- • Kuřecí prsa se sýrem
- • Kuře na paprice
- • Kuře v pivní omáčce
- • Kuřecí směs s kukuřicí
- • Zapékaná kuřecí prsa
- • Letní kuře
- • Česnekové kuře
- • Kuře po řecku
- • Kuře na hrášku
- • Pečená kačena
- • Lovecká játra
- • Zapečené kuřecí řízky
- • Kuřecí směs
- • Plněné tortily
- • Prsa na šlehačce
- ► Mleté maso(7)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha