• Schovaný květák
Ingredience:
1 květák, 150 g anglické slaniny, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 jarní cibulky,, 150 ml smetany, 2 vejce, 1 červená paprika, 1 bílá paprika, 50g nivy nebo eidamu, syrové brambory
Postup:
květák rozebereme na větší kousky lehce ho předvaříme ve vodě s bujónem. Vychladlé kousky jednotlivě zabalíme do plátků slaniny. Do vymazaného pekáčku dáme na dno na menší kousky nakrájené syrové brambory/nové i se slupkou/, přidáme nakrájenou cibulku, posolíme a posypeme kmínem. Nahoru naskládáme zabalený květák. Do mezer nasypeme nakrájené papriky. Smetanu rozmícháme se 2 vejci, osolíme a vše zalijeme. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem tak, abychom nezasypali slaninu. Pečeme asi 1 hodinu, zpočátku pod alobalem, aby se sýr nespálil. Asi 20 minut před dopečením alobal sejmeme, aby se vytvořila kůrčička.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Menu
- Úvodní stránka
- Předkrmy(5)
- Polévky(19)
- Maso(62)
- Moučníky(56)
- Jídla s uzeninou (5)
- Nakládání, zavařování (7)
- Pečení chleba (2)
- Pokrmy z hub(11)
- Přílohy(12)
- Různé (20)
- Ryby(2)
- Sladká jídla (7)
- Studená kuchyně (23)
- Těstoviny (6)
- Zeleninová jídla (12)
- Vánoční cukroví (23)
- Seznam alergenů
- Dekorace stolů
- ► Návštěvní kniha